Partners ontmoeten elkaar opnieuw in Ljubljana voor de consortiumvergadering

mei 17, 2023

Op 10 en 11 mei 2023 komen alle 22 partners van het project ALLVIEW – Alliance of Centers of Vocational Excellence in the Furniture and Wood sector bijeen in Ljubljana (Slovenië) voor de 7e consortiumvergadering.
 
ALLVIEW heeft tot doel sectorale synergieën te ontwikkelen om de groei van de beroepsopleiding voor de hout- en meubelsector te stimuleren en aantrekkelijker te maken, door de oprichting van een Europees netwerk van organisaties.
 
Deze keer waren het de drie Sloveense organisaties WIC, ULUB en CIP die de bijeenkomst tot in de puntjes organiseerden.
 
De eerste dag van de bijeenkomst werd gehouden in de Sloveense Kamer van Koophandel, en na een korte begroeting van de gastlanden liet de projectcoördinator (CETEM) de partners kennismaken met de bestuurlijke en financiële aspecten van ALLVIEW. De partners hebben samen de feedback van het tweede verslag aan de Europese Commissie geëvalueerd en suggesties gedaan voor verbeteringen van de uit te voeren activiteiten.
 
Daarna werden de volgende materialen beoordeeld door de WP-leiders:
 
WP1 – AI-based skills assessment framework – UPCT-universiteitsleider van het platform benadrukte de feedback die van partners was ontvangen en illustreerde de mogelijkheden voor verbetering in het onderzoeksgedeelte. WP2 – Blended Learning Library – De leiders van de AMUEBLA-organisatie maakten de balans op van de situatie en toonden het e-learningplatform in bètaversie aan de partners. Het materiaal is klaar en in de volgende fasen zullen de partners de inhoud vertalen om de verschillende cursussen in alle landen van het consortium te verspreiden. WP3 – KET kit voor onderwijs in de W&F sector – KIT university heeft de verschillende oefeningen gemaakt met 3D-printen en AR-VR en MR technologieën afgerond, deze zijn klaar voor de interne testfase van het consortium. WP4 – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – CEIPES-organisatie illustreerde met de hulp van HDH de gids over het rendement van sociale investeringen en organiseerde vervolgens een workshop met de hulp van WIC waarin de basis werd gelegd voor de toekomstige coachingsfase van het MKB met betrekking tot de MVO-onderwerpen. Op dag 2 vond de bijeenkomst echter plaats in de faciliteiten van ULUB. Bij deze gelegenheid presenteerden de partners, en in het bijzonder FLA, het werk dat is uitgevoerd in WP5 – Dual Learning Cooperation en in het bijzonder de verschillende mobiliteitsactiviteiten die in Europa worden geïmplementeerd met docenten en studenten van verschillende technische instituten en universiteiten om de uitwisseling van goede praktijken mogelijk te maken en te worden opgeleid over de actuele onderwerpen van het project.
 
EURADA belichtte vervolgens het werk dat is gedaan in WP6 – Blue Print in de F&W-sector en in het bijzonder de feedback die is ontvangen van de verschillende regionale groepen belanghebbenden en de uitrolevenementen die werden georganiseerd in Italië en Spanje.
 
Het werk van de projectpartners is geweldig en zal doorgaan tot het einde ervan en dan overgaan naar de materiële exploitatiefase.
 
Verder presenteerde CEIPES de verspreidingswerkzaamheden die in deze twee jaar van het project zijn uitgevoerd. een vooruitgang van de projectwebsite, terwijl AMBIT het kwaliteitsborgingsgedeelte is dat fungeert als een fundamentele pijler voor de gehele implementatie.
 
Er werd ook tijd besteed aan de culturele en belangwekkende activiteiten van de partners in de hout- en meubelsector.
 
Voor meer informatie over het project kunt u de website van het project en de sociale media-accounts volgen:  Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
 
Klik hier om de promotievideo van het project te bekijken!