Partners ontmoeten elkaar opnieuw in Ljubljana voor de consortiumbijeenkomst

mei 17, 2023

Op 10 en 11 mei 2023 komen alle 22 partners van ALLVIEW – Alliance of Centres of Vocational Excellence in the Furniture and Wood sector project bijeen in Ljubljana (Slovenië) voor de 7e consortiumbijeenkomst.
Deze keer waren het de drie Sloveense organisaties WIC, ULUB en CIP die de bijeenkomst tot in de puntjes organiseerden.
De eerste dag van de bijeenkomst vond plaats in de Sloveense Kamer van Koophandel, en na een korte begroeting van de gastlanden introduceerde de projectcoördinator (CETEM) de partners in de bestuurlijke en financiële aspecten van ALLVIEW. De partners evalueerden samen de feedback van het tweede rapport dat aan de Europese Commissie werd doorgestuurd en kwamen met suggesties voor verbeteringen voor de uit te voeren activiteiten.
WP1 – AI-gebaseerd vaardigheidsbeoordelingskader – UPCT-universiteitsleider van het platform belichtte de feedback van de partners en illustreerde de mogelijkheden voor verbetering in de sectie research.
 
WP2 – Blended Learning Library – De leidende AMUEBLA-organisatie maakte de balans op en toonde het e-learningplatform in bètaversie aan de partners. De materialen zijn klaar en in de volgende fases zullen de partners de inhoud vertalen om de verschillende cursussen in alle landen van het consortium te verspreiden.
WP3 – KET-kit voor onderwijs in de W&F-sector – de KIT-universiteit heeft de verschillende oefeningen gemaakt met 3D-printen en AR-VR- en MR-technologieën afgerond, deze zijn klaar voor de interne testfase van het consortium.
WP4 – Corporate and Social Responsibility – de CEIPES-organisatie illustreerde met hulp van HDH de gids over Social Investment Return en organiseerde vervolgens een Workshop met hulp van WIC waarin de basis werd gelegd voor de toekomstige MKB-coachingsfase rond de MVO-onderwerpen.
Op dag 2 vond de bijeenkomst plaats in de ULUB-faciliteiten. Bij deze gelegenheid presenteerden de partners en in het bijzonder FLA het werk dat is uitgevoerd in WP5 – Dual Learning Cooperation en meer specifiek de verschillende mobiliteiten die in Europa worden geïmplementeerd met docenten en studenten van verschillende technische instituten en universiteiten om de uitwisseling van goede praktijken te bevorderen en te worden getraind in de actuele thema’s van het project.
EURADA belichtte vervolgens het werk dat is gedaan in WP6 – Blue Print in de F&W-sector en in het bijzonder de feedback die is ontvangen van de verschillende regionale groepen belanghebbenden en de introductie-evenementen die werden georganiseerd in Italië en Spanje.
 
Het werk gepresteerd door de projectpartners is geweldig en zal doorgaan tot het einde van het project en dan evolueren naar de materiële exploitatiefase.
Bovendien presenteerde CEIPES het verspreidingswerk dat in deze twee jaar van het project is uitgevoerd en een verdere ontwikkeling van de projectwebsite, terwijl AMBIT het onderdeel kwaliteitsborging dat fungeert als een fundamentele pijler voor de gehele implementatie op zich nam.
 
Er werd tussendoor ook tijd besteed aan culturele en sociale activiteiten voor de partners van het Allviewproject in de hout- en meubelsector.
 
Wilt u meer weten over het project, volg dan de website van het project en de sociale media-accounts: Facebook, Instagram, Twitter and LinkedIn.
 
Klik hier om de promotievideo van het project te bekijken!